abonneren

Samsung Galaxy SIII weet wat jij wilt

Gisteravond heeft Samsung op het Unpacking event in Londen de opvolger van de Galaxy SII officieel aangekondigd. De Galaxy SIII is sneller, slanker en lichter, met veel gebruikersvriendelijke functies. De Galaxy SIII weet waarnaar je kijkt en weet wat je wil.

De derde generatie Galaxy SIII Android-smartphone voldoet grotendeels aan de verwachting die in de geruchten rond dit toestel zijn gewekt. Het is een smartphone met Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, draait op een Samsung Exynos 4 Quad-processor op 1,4 GHz en heeft en 4,8-inch Super AMOLED-scherm in hd-breedbeeldformaat met 1280 x 720 pixels. Het toestel heeft een 8-megapixel camera aan de achterzijde met led-flits en een 1,9-megapixel camera aan de voorzijde. Beide camera’s zijn geschikt voor hd-videoopnamen. Met de 8mp-camera aan de achterzijde kun je burst-opnamen maken: maximaal 20 stuks met 3,3 beelden per seconde. De Galaxy SIII kan uit 8 beelden automatisch de beste opname kiezen.

Menselijke interactie
Samsung benadrukt de grote gebruiksvriendelijkheid van het toestel en de speciale mensvriendelijke functies die intuïtief gebruik bevorderen. Zo volgt de camera aan de voorzijde van het toestel je ogen en weet dat je ergens naar kijkt, zodat het scherm niet gedimd wordt als je nog bezig bent. Ook detecteert het toestel dat je een telefoongesprek wilt opnemen of dat je iemand wilt bellen als je een contactpersoon geselecteerd hebt en het toestel naar je oor brengt. De Galaxy SIII denkt als het ware met je mee. Samsung noemt deze functionaliteit natuurlijke interactie. Spraakherkenning maakt ook deel uit van de nieuwe functionaliteit waarmee je je toestel kunt commanderen. Dit kan in 8 talen, waar het Nederland vooralsnog niet bij is.

Eenvoudig delen
De Galaxy SIII maakt het eenvoudig informatie te delen met je vrienden of familie. Allerlei slimme functies helpen je hiermee: met de S Beam-functie, die gebruik maakt van NFC, leg je snel een verbinding met een andere Galaxy en kun je snel foto’s of filmpjes uitwisselen. Via All Share deel je foto’s en video via DLNA over het netwerk met andere toestellen, of bijvoorbeeld je televisie.

Online diensten
Samsung introduceert met de Galaxy SIII ook een aantal diensten die niet allemaal en niet direct in Nedeland beschikbaar zullen zijn. Zo komt er een videodienst voor film en tv en een muziekdienst voor het streamen van muziek.

Design
De Samsung Galaxy SIII heeft een zogenaamd organisch ontwerp en zal in twee kleuren beschikbaar komen: gestreept blauw en glanzend wit. Het toestel weegt 133 gram en is 8,6 mm dik. Gebleven is een home-knop. Wel zijn de randen smal en is de ruimte onder het scherm klein gehouden zodat het toestel ondanks het grotere scherm toch weinig groter is dan andere toestellen. De SIII heeft een verwisselbare accu en gebruikt een microsimkaart om ruimte te sparen. Ook komt er een uitvoering met 32 GB en een met 16 GB. Deze opslagruimte is ook nog met een microSDkaartje uit te breiden.

De Samsung Galaxy SIII zal vanaf 29 mei te koop zijn. De prijs is nog niet bekend; wel zal deze hoger komen te liggen dan die van de Galaxy SII.

 

 

 

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: