abonneren

Samsung Galaxy S8 krijgt virtuele assistente Bixby

In navolging van Apple en Siri, Microsoft en Cortana, Amazon en Alexa en Google met zijn Google Assistent komt Samsung nu ook met een eigen virtuele assistente: Bixby.

De geruchten deden al langer de ronde, maar vandaag kondigt Samsung Bixby ook daadwerkelijk aan. De software heeft een ander doel dan de andere assistenten. Waar die diensten draaien om het opzoeken van informatie door middel van spraakcommando's, werkt Bixby juist op applicatie-niveau. 

Intelligente interface

Met spraakcommando's moet je dezelfde acties kunnen doen als die je normaal gesproken zou doen door te tikken en te swipen. Een foto opzoeken in de Galerij-app en deze naar een bepaald familielid e-mailen, bijvoorbeeld. Apps moeten dat uiteraard wel ondersteunen. Een hele uitdaging voor Samsung, omdat er binnen applicaties veel acties mogelijk zijn.

Galaxy S8

Op 29 maart wordt de Samsung Galaxy S8 aangekondigd, dit is het eerste toestel waar Bixby ingebouwd zit. Letterlijk, want er zit een dedicated Bixby-knop aan de zijkant van de telefoon. Op de smartphone staan enkele apps geïnstalleerd die 'Bixby'-enabled zijn. Vooralsnog zijn er geen beelden van de spraakassistent vrijgegeven.

Lees hier overigens meer over de Galaxy S8.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Samsung, AI, galaxy s8