Samsung Galaxy S7 en S7 Edge aangekondigd

Samsung kondigt vandaag de Samsung Galaxy S7 aan, tijdens een persconferentie op de Mobile World Congress te Barcelona. Zoals verwacht lanceert er ook een Edge-variant van.

Direct valt op dat de S7 qua erg lijkt op de S6. Het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde, al is de achterkant nu van metaal in plaats van glas. Ook steekt de camera minder uit, wat erg welkom is omdat het bij de S6 nogal onhandig bleek. Die camera is is gelijk het grootste verbeterpunt, want die kan nóg meer licht opvangen door een groter diafragma en is nog een stukje sneller gemaakt.

Processor en camera

Beide toestellen draaien op Samsungs eigen Exynos 8 Octa 8890-chip, de opvolger van de Exynos 7 Octa 7420-chip die de S6 aandrijft. Naast een octacore processor (quadcore 2,3 GHz + quadcore 1,6 GHz) die de helft sneller is dan de cpu van de S6, is er ook ruimte voor de Mali-T880 GPU van ARM. Die is 77 procent krachtiger dan de GPU van de S6 en wordt o.a. gebruikt voor het vloeiend afspelen van 4K video's. De chip zou ook 10 procent energiezuiniger zijn.

De S7 en S7 Edge beschikken allebei over een 12 MP-camera aan de achterzijde met een diafragma van f/1.7, waardoor bij weinig licht betere foto's gemaakt kunnen worden. De ingebouwde Dual Pixel-technologie helpt bij sneller scherpstellen. Aan de voorzijde van de smartphones zit nog een 5 MP-camera, ook met een diafragma van f/1.7.

Terugkeer micro-sd-ondersteuning

Het werkgeheugen bedraagt 4 GB RAM, 1 GB meer dan in de S6 aanwezig was. Er is standaard 32 GB opslagruimte aanwezig, die in tegenstelling tot de S6 is uit te breiden via micro-SD. De max is daarbij 200 GB. Beide smartphones zijn spatwaterdicht en stofbestendig, zijn (sneller) draadloos op te laden, bevatten een vingerafdrukscanner en NFC voor Samsung Pay. 

Opvallend genoeg ontbreekt een usb-c aansluiting, die wel verwacht werd. Samsung houdt het wat dat betreft voorlopig op micro-usb. De smartphones draaien op Android 6.0 Marshmallow, inclusief TouchWiz-skin. Die bevat minder bloatware dan voorheen. Zo is de McAfee-virusscanner achterwege gelaten.

Verschillen

Veel overeenkomsten dus tussen de S7 en de S7 Edge, maar er zijn ook verschillen. De S7 Edge heeft natuurlijk zijn kenmerkende, gebogen scherm. Hoewel beide echter sAMOLED-schermen een qhd-resolutie van 1440 x 2560 pixels bezitten, is de S7 Edge groter (5,5 inch) dan de 'gewone' S7 (5,1 inch).

Ook is er een verschil op gebied van accucapaciteit. De S7 heeft een 3000 mAh accu, terwijl de S7 Edge een capaciteit heeft van 3600 mAh. Beide zijn krachtiger dan de 2550 mAh-accu in de S6. Overigens had de S6 Edge+ ook al een 3000 mAh accu. Helaas zijn de accu's overigens niet te verwijderen. 

Prijs en releasedatum

De S7 en S7 Edge zijn vanaf 11 maart verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud en wit. De adviesprijzen zijn vastgesteld op respectievelijk 699 euro en 799 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: samsung, galaxy s7, mwc2016, galaxy s7 edge