abonneren

'Samsung Galaxy S6 minder snel kapot dan iPhone 6'

De Samsung Galaxy S6 gaat minder snel kapot dan de iPhone 6, zo concludeert verzekeraar SquareTrade. Om dat te testen werden de toestellen flink door de mangel gehaald.

Aan de tests deden vijf toestellen mee: de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge, de Galaxy S5, de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. De iPhone 6 Plus presteerde het slechtst op gebied van stevigheid.

Door met een robot op de telefoon te duwen, blijkt de gewone S6 een gewicht van 50 kilo aan te kunnen. De edge-variant liep daardoor echter een barst op en de iPhone-toestellen waren na de test flink gebogen.

Smijten, schuiven en verdrinken

De smartphones werden ook zes keer van twee meter hoog omlaag gegooid. De S6-toestellen overleefden de klap, bij de S5 liet de verwijderbare achterkant los. De iPhone 6 Plus klapte helemaal uit elkaar en deed een half uur later helemaal niets meer. 

Samsung scoorde slechter in de schuiftest, doordat de nieuwe toestellen van een gladder materiaal zijn gemaakt. Ondanks dat de smartphones niet als waterdicht worden geadverteerd, doen alle telefoons het nog wanneer ze tien seconden onder water zijn gehouden.

Schade

Volgens SquareTrade worden populaire toestellen telkens steviger. Toch laten bezitters ervan ze vaker kapot vallen. De afgelopen zeven jaar is er voor meer dan 23 miljard dollar gespendeerd aan het repareren van smartphones, alleen al in Amerika.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: