abonneren

'Samsung Galaxy S5 niet zo populair als gehoopt'

Samsung zit met pakhuizen vol onverkochte Samsung Galaxy S5-smartphones. Het toestel is niet zo populair als gehoopt, zo melden anonieme bronnen aan The Wall Street Journal.

Samsungs nieuwste vlaggenschip zou in de eerste drie maanden na de release 12 miljoen keer zijn verkocht. Dat is 4 miljoen keer minder dan de Galaxy S4 in dezelfde periode deed. En 40 procent minder dan Samsung verwachtte te verkopen. De fabrikant produceerde daardoor veel meer smartphones dan er uiteindelijk werden verkocht.

Plannen

Met name in China zou de verkoop tegenvallen, de op een-na-grootste afzetmarkt voor Samsung. In de Verenigde Staten zou de S5 juist wel beter verkopen dan de S4. 

Eerder liet Samsung al weten zijn smartphone-divisie flink onder handen te nemen. Zo is het onder meer de bedoeling dat er in 2015 minder verschillende toestellen worden geproduceerd. Dat scheelt weer in de kosten.

Concurrentie

Volgens recente peilingen is Samsung nog steeds de grootste speler op de smartphonemarkt, met een marktaandeel van 23,8 procent.

Apple moet het doen met 12 procent, maar de meest zorgwekkende trend voor Samsung is de groeiende populariteit van het Chinese Xiaomi. Er zijn in 2014 drie keer zoveel Xiaomi-toestellen verkocht dan in 2013, waardoor het merk nu de op twee-na-grootste is (via IDC).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: S5

Laatste reactie