abonneren

Samsung Galaxy S4 uitgeroepen tot beste Nederlandse smartphone

De Samsung Galaxy S4 is volgens ‘de Nederlandse consument’ en een vakjury de beste telefoon van 2013. Hij ontving daarvoor een Graham telecom-award. De Galaxy Note 8.0 ging er met de titel beste tablet vandoor en de meest innovatie smartphone werd de Sony Xperia Z. Geen Apple in het rijtje dus.

Consumenten werden door de Telegraaf, Spits en Metro opgeroepen om te stemmen op de beste telefoon van 2013. 12.0000 mensen gaven gehoor aan deze oproep en brachten hun stem uit.  Het eindcijfer werd aangevuld door de vakjury die o.m. bestond uit de redactie van All About Phones. Dit panel beloonde de Galaxy Note 8 met de onderscheiding voor beste tablet en de Sony Xperia Z werd bestempeld als meest innovatieve smartphone van 2013. In de klasse onder 350 euro was de LG Optimus L7 de beste smartphone.Graham Awards - Note 8- Optimus 7 - XPeria ZSamsung Galaxy Note 8, LG Optimus 7, Sony XPeria Z

De beste telecom-keten was The Phone House en Studentmobiel.nl is uitgeroepen tot de beste e-tailer. De prijs voor beste speciaal abonnement ging naar het RED-abonnement van Vodafone dat deze zomer ook 4G ondersteuning krijgt. De dochteronderneming van Vodafone, Hollandsnieuwe, had het beste budget-abonnement. KPN kreeg ook nog een prijs, die van beste telecom retailer personeel.

De Graham Awards worden sinds 2008 in Nederland georganiseerd door telecomvakblad Connexie en de Telegraaf. In 2012 ging de HTC One X er met de titel 'Best smartphone 2012' aan de haal. Wederom was de iPhone de opvallende afwezige. De iPhone viel voor het laatst in de prijzen in 2010 wat de Graham Awards betreft. 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Xperia Z, Galaxy S4, Galaxy Note 8.0, optimus l7