Samsung Galaxy S4 officieel: snel en veel nieuwe mogelijkheden

Vannacht was het dan eindelijk zover, de Samsung Galaxy S4 is aangekondigd in New York tijdens een groot evenement. Er waren al veel details gelekt de afgelopen weken, maar nu zijn alle specificaties officieel bekend.

De Samsung Galaxy S4 beschikt over een Exynos 5 chipset of Snapdragon S4 Pro, afhankelijk van de regio en heeft daarnaast de beschikking over 2GB RAM geheugen. In Nederland en België zal de Snapdragon S4 Pro-versie geleverd worden, geklokt op 1,9 GHz.

Het betreft een 5 inch full HD, Super AMOLED-scherm met maar liefst 441 pixels per inch. Aan opslag is 16, 32 of 64 GB beschikbaar, eventueel uit te breiden met een microSD-kaart. Aan de achterzijde vinden we een 13 megapixelcamera, aan de voorzijde een 2 megapixelcamera. Verder dit nieuwe toptoestel draaien op Android 4.2.2, voorzien van TouchWiz, de eigen grafische schil van Samsung.

Uiteraard zitten alle standaard verbindingsmogelijkheden erop zoals WiFi (a/b/g/n/ac), 4G, Bluetooth 4.0. Het toestel weegt 130 gram, heeft een 2600 mAh accu en beschikt over infrarood en is het dus mogelijk om bijvoorbeeld de TV te bedienen. Qua uiterlijk heeft de Samsung Galaxy S4 veel weg van zijn voorganger, de Samsung Galaxy S3.

Extra functies

De Samsung Galaxy S4 zal beschikken over tekstvoorspelling van SwiftKey (whitelabel) en vernieuwde functies hebben zoals bijvoorbeeld Air View. Hierbij is het mogelijk om met een vinger boven het scherm te hangen, zonder deze aan te raken en dan bijvoorbeeld een preview te zien van een video in de galerij. Ook zal de Samsung Galaxy S4 beschikken over SmartPause, waarmee video’s stopgezet worden als je ogen niet meer op het scherm gericht zijn. Dit is natuurlijk een innovatieve functie, of deze ook echt handig is, zullen we in de praktijk moeten testen.

Een andere interessante functie is S Health, waardoor je geen Fitbit of Jawbone meer nodig hebt doordat er een pedometer in zit. Hiermee is het mogelijk alle bewegingen te registreren om vervolgens aan te geven hoeveel je bewogen hebt op een bepaalde dag. Ook is de er de S Band, een armband die samenwerkt met de Samsung Galaxy S IV en kan synchroniseren via Bluetooth en alle ‘bewegingsdata’ doorgeeft.

Door gebruik te maken van de Dual Camera-functie is het mogelijk met twee camera’s tegelijkertijd foto’s te maken. Deze kun je vervolgens samenvoegen en heb je de keuzemogelijkheid uit acht verschillende frame-effecten. Het is ook mogelijk om tijdens het videobellen twee camera’s te gebruiken, zodat de kijker zowel voor als achter kan kijken. Met chatapplicatie ChatOn is het tijdens het videobellen ook mogelijk om het scherm te delen.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S4 zal vanaf eind april in de winkels liggen voor een adviesprijs van € 699. De Samsung Galaxy S4 zal beschikbaar zijn in twee kleuren, Black Mist en White Frost.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten