Samsung Galaxy S4 Mini zo goed als bevestigd

Samsung gaat zeer waarschijnlijk een Galaxy S4 Mini uitbrengen zoals verwacht. Het typenummer van de Galaxy S4 Mini is gespot op een Samsung user-agent. Daarmee is het eigenlijk zo goed als bevestigd dat de S4 Mini het levenslicht gaat zien, na geruchten die al langere tijd de ronde doen.

De website Techtastic.nl heeft goed zitten opletten. In een user-agent die online is verschenen wordt het modelnummer GT-I9190 genoemd, wat de Galaxy S4 Mini zou moeten zijn. De telefoon zal op basis van deze informatie op redelijk korte termijn worden onthuld volgens de website.

De Galaxy S4 Mini zou een super AMOLED-scherm hebben met een qHD-resolutie van 960 x 540 pixels. Er zit als het goed is een 8-megapixelcamera op. Er zou verder een Exynos 5210 quadcore-processor in de nieuwe Galaxy-telg zitten en de smartphone zal beschikbaar zijn in een 8 GB, 16 GB en 32 GB-versie. Er zit daarnaast een slot in voor een microSD-kaart. Ook is het modelnummer GT-I9195 ontdekt. Dit zou de 4G-variant van de Galaxy S4 Mini betreffen.

Standaard zou de S4 Mini draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean met de Nature UX 2.0 schil van Samsung daaromheen gevouwen.  Android De geruchtenmachine vertelt ons dat de Galaxy S4 Mini ergens in juni gelanceerd wordt. Veel van de Galaxy S4-functies zullen ook op de Galaxy S4 Mini zitten, hoewel sommige functies wellicht afhankelijk zijn van de hardware en dus wellicht niet werken om die reden.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: mini, S4 Mini