abonneren

Samsung Galaxy S4 Mini officieel aangekondigd

Na vele geruchten heeft Samsung nu officieel bevestigd dat er een Galaxy S4 Mini aankomt. Het is zoals verwacht een kleinere variant van de S4 en hij heeft daarnaast minder goede specificaties. De smartphone zal in Nederland in het derde kwartaal te verkrijgen zijn voor 500 euro.

De geruchten zijn toch weer waar gebleken. Samsung heeft de Galaxy S4 Mini voor Nederland aangekondigd middels een persbericht. Het betreft een uitgeklede versie van de Galaxy S4, die goedkoper en kleiner is.

De Galaxy S4 Mini zal 500 euro kosten in Nederland, waar de volwaardige S4 verkrijgbaar is voor ongeveer 600 tot 650 euro. Het scherm van de smartphone zal 4,3 inch groot zijn en een resolutie van 960 x 540 pixels hebben (qHD Super AMOLED-scherm.).

De processor zal op 1,7 GHz draaien en twee kernen bevatten. Of het de Snapdragon 400 dualcore-chipset betreft is niet op te maken uit het persbericht. De geruchten duiden daar wel op. De Galaxy S4 Mini heeft 8 GB aan opslaggeheugen, waar voor de gebruiker 5 GB van overblijft. Het werkgeheugen bedraagt 1,5 GB.

De capaciteit van de accu van de smartphone is 1.900 mAh. Het toestel weegt 107, waar de originele S4 130 gram zwaar is. De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 8 megapixels. Aan de voorkant houdt zich nog een camera schuil die een 1,9 megapixel-resolutie heeft.

De telefoon zal zoals verwacht functies krijgen van de Galaxy S4. Zo is S Health aanwezig. Ook kan de telefoon als afstandsbediening gebruikt worden via infradrood-technologie. De Android-versie die meegeleverd wordt is 4.2.2.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Galaxy S4

Laatste reactie