'Samsung Galaxy S4 krijgt misschien flexibel scherm'

De volgende Samsung Galaxy S smartphone zal volgens analisten wellicht een onbreekbaar scherm krijgen. Ook flexibele schermen zijn in aantocht en er wordt verwacht dat deze zich ook aandienen bij de S5 of zelfs al S4.

De geruchtenmolen rond Samsungs volgende vlaggenschiptoestel komt op gang, en maakt onder meer melding van een mogelijk onbreekbare Galaxy S4.

Analisten geloven dat de ontwikkeling van de volgende Samsung Galaxy S in een stroomversnelling is terecht gekomen, en verwachten een lancering in april volgend jaar.

“We zien indicaties dat Samsung de lancering van de Galaxy S4 in 2013 gaat vervroegen, in vergelijking met de lancering van de Galaxy S3 in mei dit jaar,” zei UBS analist Nicolas Gaudois tegenover Reuters. “We geloven ook dat de voorbereidingen voor de massaproductie van onbreekbaar plastic substraat voor schermen worden doorgezet.”

Dat laatste zou kunnen betekenen dat de Samsung Galaxy S4 als eerste smartphone een onbreekbaar scherm krijgt. Samsung is al langer een voorloper in de ontwikkeling van onbreekbare, flexibele OLED-schermen die het glas door plastic vervangen. De Wall Street Journal meldde eerder al dat Samsung de eerste flexibele schermen in 2013 op de markt zou brengen. 

Ook analist Mark Newman van Sanford Bernstein ziet de komst van onbreekbare schermen in de nabije toekomst. “De Galaxy S4 of S5 zal een onbreekbaar, en misschien zelfs flexibel of vouwbaar scherm hebben,” zei hij tegen Reuters. Newman ziet deze ontwikkeling zich ten laatste tegen 2014 voltooien.

Zowel Newman als Gaudois worden erg hoog in het vaandel gedragen voor hun analyses van Samsung. Maar het blijven natuurlijk geruchten, en het is dus wachten tot Samsung zelf iets loslaat over hun volgende vlaggenschiptoestel.

Via: ZDNet

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: scherm, Galaxy S4, galaxy siv, onbreekbaar