abonneren

Samsung Galaxy SIII update verwijdert lokale zoekfunctie

Samsung heeft een update uitgebracht voor de firmware van de Galaxy SIII Android-smarphone. De update is een stabiliteits-update maar verwijdert tegelijk de lokale zoekfuctie uit het toestel.

De update betreft de internationale versie van het toestel dat ook bij ons verkocht wordt. De update wordt over-the-air (OTA) verspreid, zodat iedereen die eenvoudig via wifi kan installeren.

In de Verenigde Staten werd deze update al eerder uitgebracht als gevolg van een patentclaim van Apple, die een patent heeft op de lokale zoekfunctie. De lokale zoekfunctie zoekt in het toestel naar oa. apps en contacten. De zoekfunctie wordt vervangen door de Google zoek-app.

Samsung verwijdert deze zoekfunctie kennelijk preventief, om claims van Apple buiten de VS voor te zijn. De update met versienummer XXBLG6 verbetert ook de ontvangst van de breedband-antenne.

Update 26-7: Samsung stuurde ons de volgende reactie waarin aangegeven wordt dat de update per vergissing de zoekfunctie verwijdert. Deze update zal de komende dagen een herziene update uitbrengen waarin dat ongedaan gemaakt wordt.:

"The most recent software upgrade for the GALAXY S III in the UK
included the inadvertent removal of the universal search function.
Samsung will provide the correct software upgrade within the next few days."

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: