Samsung Galaxy S3 al negen miljoen keer besteld

Samsung mag in zijn handjes knijpen: de Samsung Galaxy S3 ligt nog niet eens in de winkelschappen, maar de nieuwe smartphone is nu al een verkoopsucces. Er zouden al negen miljoen pre-orders gedaan zijn voor het toestel, dat eind deze maand pas uitkomt.

Volgens de Korea Economic Daily is de Galaxy S3 de snelst verkopende smartphone ooit van Samsung. Dat zou de krant gehoord hebben van een hooggeplaatste medewerker van Samsung zelf. Als het aantal van negen miljoen pre-orders klopt, dan is er bij Samsung inderdaad reden voor een feestje. Het vorige vlaggeschip, de Samsung Galaxy S2, telde afgelopen februari een verkoopcijfer van 20 miljoen stuks wereldwijd. De pre-orders die nu voor de Galaxy S3 genoemd worden gelden alleen voor Europa en Azië, want de smartphone is in Amerika nog niet eens te bestellen. Overigens hoeft niemand zich zorgen te maken over mogelijke tekorten: de krant meldt dat Samsung maar liefst 5 miljoen stuks per maand uit de fabrieken weet te krijgen.

Prijs Samsung Galaxy S3

Over de adviesprijs van de Samsung Galaxy S3 bestond aanvankelijk nog wat onduidelijkheid. Amazon plaatste per ongeluk een productpagina op zijn site waar de smartphone voor 599 euro werd aangeboden. Samsung corrigeerde dit later door te melden dat de 16GB-versie van de Samsung Galaxy S3 in de winkel 699 euro gaat kosten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: