Samsung Galaxy S3 Mini gelanceerd

Samsung heeft zoals verwacht de Samsung Galaxy S3 Mini gelanceerd. Het toestel zou bedoeld zijn voor mensen die een ‘praktische smartphone’ zoeken.

Gisteren op donderdag 11 oktober heeft Samsung in Duitsland de Galaxy S3 Mini gelanceerd. Het toestel heeft een 4 inch-scherm, waar de volwaardige S3 een 4,8 inch-paneel heeft. De Mini is qua formaat erg goed te vergelijken met de nieuwe iPhone 5 van Apple. Het scherm van de S3 Mini heeft nog maar 800x480 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 233 ppi. De originele S3 heeft een pixeldichtbeid van 306 ppi. Ter vergelijking: Het iPhone 5 scherm heeft 326 ppi.

Uitgekleed

Naast het feit dat het toestel kleiner is, heeft het ook een wat minder snelle processor. De S3 Mini heeft een dual-core processor die op 1 GHz draait, waar de grotere broer een 1,5 GHz quad-core processor heeft. Zoals de geruchten al deden vermoeden is de camera van 8 megapixel naar 5 megapixel gegaan en ook de camera aan de voorkant is van mindere kwaliteit geworden: 1,9 naar 0,3 megapixel.

Er zullen twee uitvoeringen van de S3 Mini verkocht worden, namelijk een 8 GB variant en een 16 GB versie. Dit kan wel uitgebreid worden met een MicroSD-geheugenkaart tot 32 GB. De eerste S3 is verkrijgbaar in 16 GB of 32 GB, wat de gebruiker kan verhogen naar maximaal 64 GB. Ook is de batterijcapaciteit verlaagd van 2100 mAh naar 1500 mAh. Het scherm zal echter ook minder energie verbruiken.

Goedkope rip-off

Tot zover lijkt het toestel wellicht een beetje een goedkope rip-off van de grote broer, maar… hij is dan ook inderdaad een stukje goedkoper. De 8 GB versie zal 379 euro kosten, maar de prijs van de 16 GB versie is nog niet bekend gemaakt.

Daarnaast is het hele idee van de S3 Mini dat hij wat handzamer is voor mensen met kleine handen. Toch is er volgens Samsung vooral juist veel vraag naar het toestel in het grote-handen-continent Europa. Het gewicht van het toestel is ook omlaag gegaan ten opzichte van de S3. De S3 Mini is 112 gram, waar de S3 133 gram weegt. Toch zit er nog altijd een NFC-chip in het toestel voor onder andere draadloze betalingen, dus helemaal uitgekleed is het toestel ook weer niet.

Een ander fijn iets is dat er een nieuwere versie van Android op het toestel staat dan op de huidige S3. Android Jelly Bean (4.1.1) wordt standaard meegeleverd op de S3 Mini, terwijl op de S3 versie 4.0.4 de nieuwste is.  

Praktisch

De S3 Mini is volgens Samsung erg geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een praktische telefoon. Er is namelijk toch redelijk wat geklaagd over het feit dat de S3 maat stoomboot was en dat het beroeren van bepaalde hoeken van het scherm nog niet zo eenvoudig was voor klein geschapen mensen. Hert toestel past daarnaast ook wat makkelijker in de zak door het compacte formaat. Overigens zijn er geen echte veranderingen in het design van het toestel ten opzichte van de S3.

De Samsung Galaxy S3 Mini zal waarschijnlijk eerst in Europa beschikbaar komen en wel in de kleuren blauw en wit net als de originele S3. In de Verenigde Staten is het uitbrengen van het toestel in de huidige vorm niet waarschijnlijk in verband met het ontbreken van 4G-functionaliteit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten