abonneren

Samsung Galaxy S3 krijgt Exynos 4 Quad-processor

Samsung kondigt de Exynos 4 Quad-system-on-a-chip aan voor smarthones en tablets. Deze quadcore ARM-processor zal in 1,4 GHz-uitvoering in de op 3 mei aan te kondigen Galaxy S3 gebruikt worden.

De Exynos 4 is gebaseerd op het ARM Cortex A9-ontwerp. De nieuwe chip is zuiniger met energie omdat de chip op 32 nm-schaal geproduceerd wordt. De voorgaande Exynos 4 processor, nog als dualcore, werd op 45 nm geproduceerd. Energiebesparende maatregelen zijn daarnaast een dynamische kloksnelheid en de mogelijkheid om cores uit te schakelen. Zo kan de nieuwe quadcore 20 procent energie besparen ten opzichte van de Exynos 4 Dual.

Exynos 5
Samsung werkt ook al aan de opvolger van de Exynos 4, de Exynos 5. Deze processor zal ARM Cortex A15-cores gaan bevatten. Deze processor zal vooral interessant zijn voor toepassing in tablets met extreem hoge resoluties.

Galaxy SIII wordt Galaxy S3
Uit een plaatje in het Samsung pc-synchronisatieprogramma Kies blijkt dat de Galaxy SIII Galaxy S3 gaat heten. Ook is er in de schermafbeelding een miniatuurafbeelding van het toetstel te zien, dat erg aan de Galaxy Note doet denken. Voor de definitieve informatie over de Galaxy S3 zullen we tot de officiële aankondiging op 3 mei moeten wachten.

 

Samsung Galaxy S3 Kies

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Scanners

Tags:

Laatste reactie