abonneren

Samsung Galaxy S3 best verkochte smartphone

De Samsung Galaxy S3 is voor het eerst wereldwijd de meest verkochte smartphone. In het derde kwartaal van 2012 verkocht de Galaxy S3 beter dan de Apple iPhone 4S. De iPhone 5 zal deze koppositie echter alweer snel overnemen.

Strategy Analytics onderzocht de wereldwijde verkopen van smartphones.  In het derde kwartaal van 2012 werden wereldwijd 18 miljoen exemplaren van de Galaxy S3 afgezet. Hiermee werd een marktaandeel bereikt van maar liefst 11 procent wereldwijd. Met deze cijfers is de Galaxy voor het eerst de best verkochte smartphone ter wereld.

De Galaxy S3 is momenteel populair door het grote aanraakscherm, het uitgebreide distributienetwerk in vele landen en aanbiedingen van mobiele operators. Toch weet Apple ook nog altijd veel smartphones af te zetten. Afgelopen derde kwartaal heeft Apple 16,2 miljoen exemplaren van de iPhone 4S af te zetten, tegen ruim 19 miljoen in het tweede kwartaal. Dat is goed voor een tweede plaats op de wereldmarkt voor smartphones.

De verkopen van de iPhone 4S werden volgens Strategy Analytics geremd vanwege de komst van de iPhone 5. Deze werd pas aan het eind van het derde kwartaal uitgebracht, wat consumenten er toe deed besluiten om nog even te wachten met de aanschaf van een nieuwe iPhone.

De Samsung Galaxy S3 is populair in de regio's Noord-Amerika, Europa en Azië. Naar verwachting is de wereldwijde nummer 1 positie van de Galaxy S3 echter van korte duur. De iPhone 5 verkoopt als warme broodjes, met een geschatte hoeveelheid van 6 miljoen exemplaren in het derde kwartaal van 2012. Waarschijnlijk heeft Apple de nummer 1 positie in het vierde kwartaal van 2012 alweer terugveroverd.

In de onderstaande afbeelding vind je een overzicht van de verkopen in het tweede en derde kwartaal van 2012 (bron: Strategy Analytics):

Verkopen smartphones wereldwijd

 

 

Bron: Strategy Analytics

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones