abonneren

Samsung Galaxy S IV krijgt wél octacore-chip

Er is een benchmark-test van de Galaxy S IV opgedoken waaruit blijkt dat de smartphone een energiezuinige octacore-processor krijgt die op 1,8 GHz geklokt is. Ook andere details zijn bekend geworden door de uitgevoerde Antutu-benchmark.

Ondanks eerdere berichten dat Samsung geen eigen Exynos-processor in zijn komende vlaggenschip zou schroeven, blijkt nu dat deze er toch zeer waarschijnlijk toch in zit. Er zou voor een Qualcomm-processor met vier kernen gekozen zijn, meldden diverse media eerder.

Antutu

Sammobile ontdekte dat iemand met een Samsung Galaxy S IV (modelnummer GT-I9500) een Antutu-benchmark heeft uitgevoerd. De gegevens van de geteste toestellen worden bewaard, waardoor specificaties van de Galaxy S IV bekend zijn geworden.

Specs

Uit de benchmark-gegevens blijkt dat de Galaxy S IV een Exynos Octa 5410 CPU heeft die op 1,8 GHz draait. De GPU is een PowerVR SGX 544MP. Het toestel zou 2 GB RAM-geheugen hebben en een 4,99 inch groot Full HD-scherm (1920 x 1080 pixels). Ook zou er een 13 megapixelcamera op zitten en draait de smartphone op Android 4.2 vanuit de verpakking. Het toestel zou dezelfde knoppen hebben als zijn voorganger.

Eén versie

Een interessant puntje is ook dat de telefoon geen aparte LTE-variant (4G) krijgt, zoals bijvoorbeeld het geval was bij de Galaxy S III. Het geteste toestel heeft namelijk zowel ondersteuning voor LTE en GSM, waardoor het produceren van twee verschillende varianten van de Galaxy S IV overbodig is. Of het toestel op het Nederlandse 4G-netwerk van KPN kan is niet bekend.

Teaser

Samsung heeft ook een teaser online gezet voor de lancering van de Galaxy S IV op 14 maart. De telefoon die de man in de vergaderkamer vastheeft zou een onbekend toestel zijn volgens diverse media. Daarom wordt er gespeculeerd dat dit stiekem de Galaxy S IV is.  

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: