abonneren

Samsung Galaxy Premier officieel gelanceerd

De Samsung Galaxy Premier liet zich al een paar keer zien. Nu is hij dan eindelijk officieel aangekondigd. Het gaat in essentie om een goedkopere en wat langzamere versie van de Galaxy S3.

We hebben de Samsung Galaxy Premier al vaker voorbij zien komen, maar vandaag is deze officieel aangekondigd door Samsung. De Samsung Galaxy Premier werd lang ten onrechte gezien als de opvolger van de Galaxy Nexus. Dit had te maken met het versienummer (GT-I9260) dat dichtbij het nummer van de Galaxy Nexus (GT-I9250) ligt.

Definitieve specs

De Samsung Galaxy Premier zal beschikken over een 4,65 inch HD Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1280×720. Aan de achterzijde vinden we een 8 megapixel-camera, aan de voorzijde een 1,9 megapixel-camera die veelal gebruikt wordt om mee te videobellen. Er komen twee modellen op de markt, één met 8GB, de andere met 16GB opslagruimte, hetgeen uitgebreid kan worden door een microSD-kaart van maximaal 32GB. De Premier heeft een accucapaciteit van 2100mAh en beschikt over NFC. De Premier zal draaien op Jelly Bean (Android 4.1).

Qua uiterlijk doet de Samsung Galaxy Premier denken aan de Samsung Galaxy S III.

 Samsung Galaxy Premier officieel aangekondigd door Samsung

 Samsung Galaxy Premier officieel aangekondigd door Samsung

 

Beschikbaarheid

Of de Samsung Galaxy Premier ook in Nederland zal verschijnen is niet bekend, maar Samsung gaat het toestel vanaf november verkopen. De prijs zal rond de 400 euro liggen.

Via: Androidworld

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: