abonneren

Samsung Galaxy Pocket is budget-smartphone

Samsung introduceert met de Galaxy Pocket een budget Android-smartphone voor de bescheiden prijs van € 139. Het toestel is compact met een 2,8 inch scherm, het is 1,2 cm dik en heeft een gewicht van 100 gram.

Het ziet er naar uit dat de strijd tussen de mobiele platformen vooral in het lagere segment gaat plaatsvinden. Zo heeft Nokia al aangekondigd dat er meer nog goedkopere Windows Phone toestellen gaan komen. Ook Google topman Eric Schmidt verwacht in zijn toespraak gehouden op het MWC dat er Android-toestellen komen voor minder dan $100.

Op een dergelijk prijspunt wordt de Smartphone aantrekkelijk voor alle mobiele telefoongebruikers, ook diegenen die nu nog een zogenaamde ‘featurephone’ gebruiken of de aanhangers van een klein eenvoudig toestel.

Hoewel eenvoudig is de Galaxy Pocket volgens Samsung wel de snelste in zijn klasse. Er zit een 832 MHz processor in en 3 GB opslagruimte. Jammer is dat Samsung er maanden na de introductie van Android 4 nog voor kiest om het toestel met Android 2.3 uit te rusten.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie