abonneren

Samsung Galaxy Note 10.1 verkrijgbaar

Samsung introduceert vandaag de Galaxy Note 10.1 Android-tablet in Nederland. De nieuwe tablet combineert een krachtiger hardware-platform met een geavanceerde penbediening die de tablet een aantal unieke gebruiksmogelijkheden bezorgt.

De Samsung Galaxy Note 10.1 beschikt net als de kleine Galaxy Note over de S-pen. Op deze tablet is de drukgevoeligheid van de pen opgevoerd van 256 naar 1024 niveaus. De pen maakt gebruik van de Wacom tablet-technologie die nu ook gevoeliger is geworden. Het tabletscherm detecteert de pen nu al op een afstand van 14 mm. Als je de pen gebruikt voor bediening, tekenen of schrijven wordt de aanraakgevoeligheid uitgeschakeld, zodat je gerust kunt schrijven met je hand op het tabletoppervlak zonder onbedoelde bedieningseffecten. De grote Galaxy Note 10.1 is bij uitstek geschikt voor creatievelingen.

Galaxye Note 10.1 met quadcore-processor

De Galaxy Note 10.1 is 8,9 mm dun en heeft een 10.1 scherm met 1280 x 800 pixels. Van binnen vinden we de Samsung Exynos quadcore processor op 1,4 GHz die ook in de Galaxy SIII gebruikt wordt. Hier wordt de processor vergezeld door 2 GB geheugen en 16 GB opslag.

Uiteraard kan de tablet Full HD-video afspelen dat met All-share play en cast software al dan niet draadloos op een televisie kan worden getoond. Voor de draadloze overdracht is een All-share dongel van € 79 nodig die op een hdmi-ingang van een tv-wordt aangesloten.

Samsung levert de tablet met S-note.  Een uitgebreide app voor het maken van notities en tekeniningen. Ook Photoshop Touch voor het bewerken van foto’s wordt standaard meegeleverd. De tablet is in staat op op een gesplitst scherm twee applicaties naast elkaar te draaien. Met Smart-stay blijft de tablet actief zolang je er naar kijkt. Als je niet kijkt treedt de energiebesparingsfunctie in werking. De pen kan in de tablet worden opgeborgen. Als je hem eruit haalt wordt er een speciaal snelmenu voor pentoepassingen getoond.

In Nederland zal alleen een 16 GB versie uitkomen met wifi of wifi+3G. De tablets komen deze week beschikbaar voor respectievelijk € 479 en € 599.

Lees hier onze review!

Zie in het promofilmpje wat je allemaal met de Galaxy Note 10.1 kunt doen:

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie