abonneren

Samsung Galaxy Nexus met Ice Cream Sandwich

Google heeft samen met Samsung de nieuwe Google telefoon Samsung Galaxy Nexus en het nieuwe besturingssysteem Android 4.0 “Ice Cream Sandwich” aangekondigd.

Het eerste toestel met het nieuwe besturingsysteem heeft een 4,65 inch 1280 x 720 Super Amoled display, een 1,2 GHz dual core processor, 1 GB ram en 16 of 32 GB opslagruimte. Aan de voorkant is een 1,3 MP camera achter 5 MP. Het toestel heeft de mogelijkheid tot video-opnamen van full-hd video 1080p met 30 frames per seconde. Ook panorama-foto’s zijn met deze camera mogelijk.

Naast NFC is er Bluetooth 3.0, wifi 11n en afhankelijk van de regio HSPA of LTE als mobiel datanetwerk te gebruiken. Het toestel is iets minder dan 9 mm dik en weegt 135 gram. Het heeft net als voorganger Galaxy S een iest gekromd scherm.

De Samsung Galaxy Nexus zal als puur Android-toestel worden uitgebracht zonder vertragende fabrikant specifieke userinterface. Android 4 is overigens verre van kaal te noemen. Hierover schijven wij in een apart bericht. Het toestel heeft onder het scherm geen bedieningsknoppen meer alleen een ledje dat statusmeldingen aankondigt.

Het nieuwe Google toestel zal overal ter wereld als Samsung Galaxy Nexus worden uitgebracht. De naam Nexus Prime waaronder het toestel eerder bekend stond, is van de baan. De Samsung Galaxy Nexus zal in december in Nederland te koop zijn voor €649.

In het filmpje zie je een samenvatting van de mogelijkheden van de Galaxy Nexus

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Laatste reactie