abonneren

Samsung Galaxy Express aangekondigd met 4G-ondersteuning

Er is weer een nieuwe Galaxy-telg aangekondigd door Samsung. Dit keer betreft het een toestel in het midden tot hoge segment met behoorlijke specificaties.

Samsung Galaxy Express

De Samsung Galaxy Express is vandaag officieel aangekondigd door Samsung. Het toestel krijgt een 1.2 GHz dual-core processor, 1 GB aan RAM-geheugen en 8 GB aan opslaggeheugen. Het is mogelijk het geheugen uit te breiden door middel van een MicroSD-kaart.

Verder weten we dat de Samsung Galaxy Express een 4,5 inch WVGA Super AMOLED-scherm zal krijgen, een 5 megapixelcamera een de achterzijde en 1,3 megapixel aan de voorzijde. Daarnaast zal de Samsung Galaxy Express beschikken over NFC en draaien op Jelly Bean (Android 4.1 in dit geval). Overigens is een WVGA-resolutie (800×480) niet geweldig op een 4,5 inch-scherm.

Interessant aan de Samsung Galaxy Express is dat deze beschikt over de mogelijkheid om 4G te gebruiken, iets wat we steeds meer gaan zien in Nederland in 2013. Voor een toestel dat qua prestaties niet tot de toptoestellen zal behoren is het best bijzonder dat er 4G aan boord is. Belangrijk is ook om op te merken dat de ondersteunde 4G-frequenties prima in Nederland zullen werken. Qua uiterlijk heeft de Express veel weg van de Samsung Galaxy S III (mini).

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Express zal in het eerste kwartaal van 2013 beschikbaar zijn en ook naar Europa komen. Volgens NU.nl zal het toestel naar verwacht rond april naar Nederland komen. De adviesprijs zal dan rond de €450 liggen. Eind februari zullen we tijdens de Mobile World Congress in Barcelona ongetwijfeld meer van dit toestel gaan zien.

Bron: Samsung via Sammobile

Via: Androidworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: samsung galaxy express, express