Samsung gaat Wacom-technologie gebruiken voor smartphones en tablets

Wacom gaat met Samsung samenwerken. Er is een alliantie gesloten die behelst dat Samsung voor digitale pennen de technologie van Wacom kan gaan gebruiken. Samsung brengt steeds meer smartphones en tablets uit die onderdak bieden aan een stylus.

Samsung en Wacom hebben een alliantie gesloten. De Koreaanse tech-gigant Samsung wil de technologie van Wacom graag aanwenden om sneller smartphones en tablets op de markt te kunnen zetten. Die producten zullen naar alle waarschijnlijkheid gewoon de merknaam Samsung dragen.

Van de kant van Wacom is de samenwerking aangegaan om een grotere markt te kunnen betreden. Op het moment ligt de nadruk sterk op tekentablets voor de professionele markt (zoals ontwerpers) en voor consumenten. Er zijn nog geen specifieke producten aangekondigd die door de twee partijen gezamenlijk geproduceerd zijn.

Stylus is hot

Samsung brengt de laatste tijd steeds meer producten uit die een digitaal pennetje met zich meebrengen om over het aanraakscherm mee te navigeren en te tekenen. Met name de Galaxy Note-serie, die bestaat uit tablets en smartphones, heeft altijd een digitaal pennetje inbegrepen. Maar er gaan bijvoorbeeld ook geruchten dat de aankomende Galaxy S IV standaard een stylus in de behuizing heeft zitten.

Samsung heeft dan ook software ontwikkeld die werkt met een stylus. Denk daarbij aan apps om handgeschreven notities mee te maken, programma’s om mee te tekenen en software die je handschrift herkent en omzet in digitale tekst.

Wacom laat weten zich te concentreren op UI’s, ofwel gebruikersinterfaces. Deze zullen dan door Samsung op smartphones en tablets worden gebruikt.

Bron: Tweakers

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: galaxy note, stylus, wacom