abonneren

Samsung excuseert zich voor negatieve nep-reviews HTC One

Samsung Taiwan heeft excuses aangeboden voor het inhuren van studenten om negatieve reviews te schrijven over de HTC One. Er hangt Samsung een dikke boete boven het hoofd.

Marketing is al lang niet meer alleen gebaseerd op reclame-uitingen langs de snelweg of op TV. Er wordt gezocht naar creatievere manieren, die soms net iets te ver gaan. Zo zou Samsung Taiwan studenten ingehuurd hebben die nepreviews van HTC One op internet hebben geplaatst. Samsung heeft nu excuses gemaakt, maar kan hier nog een grote boete voor krijgen.

 

Nepreviews HTC-toestellen

Samsung Taiwan zou studenten hebben ingehuurd die op internet negatieve reviews over  HTC-toestellen hebben verspreid. Dit is natuurlijk wel één van de laagste manieren van zelfpromotie, de concurrent op een oneerlijke manier tekort doen. Op de smartphonemarkt heerst een grote concurrentie en is er een bepaalde mate van rivaliteit tussen de merken, maar dit gaat natuurlijk gewoon te ver. Samsung heeft dan ook in een officieel statement excuses gemaakt en aangegeven dat ze deze ‘marketingactiviteiten’ hebben gestaakt en dit dus niet meer zal voorkomen.

Ben je op zoek naar een echte review van het nieuwe toptoestel van HTC, de HTC One? Onze zustersite Androidworld heeft het toestel uitgebreid bekeken.

Galaxy S4 vs HTC One

De Samsung Galaxy S4 en het nieuwe vlaggenschip van HTC, de One zullen het  tegen elkaar opnemen de komende maanden. Wij zijn erg benieuwd welk toestel als winnaar uit de bus komt, al kan dit voor elk individu een andere reden hebben. De Samsung Galaxy S4 ligt vanaf 27 april in de winkels, de HTC One zal binnenkort uitgeleverd worden.

Via: TechCrunch

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Samsung Galaxy S4, one, rivaliteit, Htc One, Galaxy S4