abonneren

Samsung doet alsnog iets aan karig opslaggeheugen Galaxy S4

Samsung zegt ondanks een eerdere bagatelliserende reactie toch te onderzoeken of de opslagcapaciteit van de Galaxy S4 uitgebreid kan worden door de voorgeïnstalleerde software minder ruimte te laten innemen. Samsung deed de uitspraak na een uitzending van het consumentenprogramma Watchdog van BBC.

Twee weken geleden berichtten we over het feit dat er van de 16 GB opslagruimte op de Galaxy S4 een schamele 9 GB daadwerkelijk overblijft voor de gebruiker. Dat komt door de software die Samsung standaard meelevert. Aangezien de afbeeldingen en eventuele video's binnen die software steeds hogere resoluties meekrijgen. De schermen van toestellen als de S4 krijgen immers steeds hogere resoluties. De ruimte die voor consumenten overblijft om onder andere apps op te installeren wordt daardoor steeds beperkter.

Samsung’s reactie op de kritiek was vrij defensief. Het Zuid-Koreaanse bedrijf noemde de grootte van de software simpelweg noodzakelijk voor een optimale Full HD-ervaring. Het BBC-programma Watchdog besteedde aandacht aan het onderwerp, waardoor er nu toch meer aandacht voor het onderwerp is bij Samsung. Het bedrijf heeft in een reactie laten weten dat er onderzocht wordt hoe gezorgd kan worden dat Samsung’s meegeleverde software door optimalisatie alsnog minder ruimte in kan nemen. Via een software-update zou de standaard ingenomen ruimte worden beperkt. Daarnaast neemt het bedrijf zich voor om beter te communiceren met klanten.

In Nederland is tot op heden alleen de 16 GB-versie van de Samsung Galaxy S4 te koop. De 32 en 64 GB-versies van de smartphone zijn nog niet beschikbaar. Hoewel er een sd-kaartslot in de Galaxy S4 zit, kunnen apps alleen op het interne geheugen worden geïnstalleerd, waardoor de 9 GB nu overgebleven opslagruimte aan de krappe kant kan is voor sommigen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Galaxy S4, opslaggeheugen, consumentenorganisatie