abonneren

Samsung Display grootste lcd-producent

Het is al een tijdje geleden aangekondigd maar nu is het dan zover: Samsung splits de ontwikkeling en fabricage van lcd-schermen af naar een op zichzelfstaand bedrijf: Samsung Display. Dit is dan ook meteen het de grootste schermenfabrikant ter wereld.

Samsung Displays zal officieel op drie april worden opgericht. Het bedrijf heeft 20.000 werknemers en vijf productiefaciliteiten verdeeld over de wereld.

Samsung wil op deze manier zijn voorsprong op de concurrentie behouden en het beste bedrijf op de display-markt worden. Het bedrijf moet onafhankelijk van Samsung Electronics functioneren en zo makkelijker concurreren met de competitie om orders van Apple en andere smartphonefabrikanten binnen te kunnen halen. Zo is Samsung momenteel al de leverancier van de retina-schermen die in de Apple iPad zijn te vinden.

De aankondiging van Samsung komt kort nadat het moederbedrijf van Foxconn: Hon Hai, bekendmaakte samen te gaan werken met Sharp en in de displaytak van dat bedrijf te zullen investeren. Ook het aflopen van de samenwerking met Sony voor het maken van lcd-scherm kan worden gezien als aanleiding voor Samsung om de schermenafdeling te verzelfstandigen.

Bron: TheNextWeb

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: