abonneren

Samsung Chronos-laptop met touchscreen in mei verkrijgbaar

De touchscreen heeft de toekomst, ook bij laptops. Samsung brengt medio mei het nieuwe model van de Series 7 Chronos uit in Nederland. Deze zal zijn voorzien van een full HD touchscreen, een Intel i7 quadcoreprocessor en maximaal 16 gigabyte werkgeheugen.

De Samsung Series 7 Chronos is een dunne laptop die zich moet meten met hoogwaardige desktopvervangers als de MacBook Pro. Deze laptop heeft een 15,6-inch full HD touchscreen met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Op de touchscreen kan Windows 8 met tien vingers tegelijk worden bediend. Deze Chronos is met 20,9 millimeter iets dunner dan het oude model, maar is met 2,35 kilogram verrassend genoeg bijna even zwaar als zijn voorganger.

De Chronos is voorzien van een Core i7-3635QM-quadcoreprocessor. Deze draait op een kloksnelheid van 2,4GHz. De grafische weergave wordt verzorgd door een AMD Radeon HD8870M videokaart. Deze beschikt over een ruime 2 gigabyte gddr5-geheugen. Het werkgeheugen bedraagt maximaal 16 gigabyte en de opslagcapaciteit 1 terabyte. De speakers worden gemaakt door JBL. Met twee usb 3.0- en twee usb 2.0-poorten beschikt de Chronos over ruime aansluitmogelijkheden voor externe usb-apparatuur.

Series 7 Ultra(book)
Jammer genoeg behoort een lekker snelle solid state drive (ssd) niet tot de opties van de Chronos 7. Daarvoor moet je op zoek naar een laptop uit de Series 7 Ultra van Samsung. Deze wordt op 21 april aanstaande verwacht, net als de rest van de nieuwe notebook-line-up. Dit meldt Tweakers. De Series 7 Ultra Touch heeft ook een full HD touchscreen. Met een afmeting van 13,3-inch behoort deze tot de ultrabooks-familie. Het voordeel is dat deze ultrabook gemakkelijker is mee te nemen dan de grotere Chronos 7.

Ondanks het feit dat de Series 7 Ultra Touch over een ssd met een capaciteit van 128 gigabyte beschikt, zullen de overige componenten de prestaties van deze ultrabook naar beneden halen ten opzichte van de Chronos 7. De Series 7 Ultra Touch moet het doen met een Core i5-3337U processor, 4 gigabyte werkgeheugen en een AMD Radeon HD 8570M grafische kaart.

De Nederlandse adviesprijzen zijn door Samsung nog niet bekendgemaakt. Bij de Amerikaanse Best Buy werd de prijs voor de Chronos 7 eerder vastgesteld op 1.200 dollar, dus het zou zomaar kunnen dat in mei hetzelfde bedrag in euro wordt gevraagd.

Bron: Tweakers

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks, Notebooks, chronos 7