abonneren

Samsung brengt ontwikkel-kit uit voor nieuwe smartwatch

Samsung heeft een softwarepakket voor zijn volgende smartwatch uitgebracht voor ontwikkelaars. Het bedrijf komt binnenkort met de Gear 2, een nieuwe smartwatch die draait op Samsungs eigen besturingssysteem Tizen.
Ontwikkelaars kunnen met de software development kit alvast apps bouwen voor het aankomende slimme horloge. Samsung liet vorige week ontvallen dat het met een nieuwe smartwatch komt, de opvolger van de Gear.

Tizen

De Gear 2 draait net als de originele Gear op Tizen, Samsungs eigen besturingssysteem dat het ook gebruikt voor bijvoorbeeld smart-tv's. Omdat Tizen volgens een heel eigen protocol werkt, moeten ontwikkelaars hun apps er speciaals op aanpassen. Dat is heel anders (en omslachtiger) dan bij bijvoorbeeld Android Wear.

Vóór de lancering

Het is de eerste keer dat Samsung een SDK vrijgeeft vóór het apparaat zelf wordt uitgebracht. Normaal gebeurt dat pas zodra een apparaat officieel wordt gepresenteerd. Op deze manier hoopt Samsung dat meer ontwikkelaars apps gaan bouwen voor de smartwatch.

Omslachtig

De vorige Gear S-smartwatch was naar onze mening veel te omslachtig, met name omdat er zoveel verschillende apps voor het apparaat bestonden.

Ontwikkelaars die met de SDK aan de slag willen kunnen op de site van Samsung terecht.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Gear 2, Gear, Samsung Gear S