Samsung brengt flexibele oled panels in 2012

Het is zover: Samsung is daadwerkelijk van plan om dit jaar nog flexibele oled-schermen op de markt te brengen. Ze hebben er zelfs een naam voor: YOUM.

We zien het vaker langskomen: fabrikanten die flexibele panels ontwikkelen. Niemand heeft echter naar buiten gebracht dat ze het op de markt gaan brengen. Samsung meldt dat ze het in 2012 voor elkaar willen hebben. 

Het probleem van de flexible schermen is niet zozeer de fabrikage: dat lukt nog wel. Het gaat meer om de implementatie. En daar zitten wij ook een beetje vast: wat is het nut van een flexibel scherm als de rest van de hardware niet flexibel is? Immers: een telefoon is meer dan een scherm. Er zit ook een accu, processor, moederbordje, etc in. 

Samsung heeft inmiddels hun technologie vastgelegd. net als de naam: YOUM. Of dit echt de marketingnaam is, betwijfelen we: het bekt niet echt lekker.

De nieuwe flexibele schermen zouden degelijker en duurzamer zijn dan de huidige versies. Ook zijn ze - volgens Samsung - beter tegen krassen bestendig. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: schermen, oled