abonneren

Samsung bevestigt introductie smartwatch

Samsung gaat inderdaad op 4 september een smartwatch introduceren. Het apparaat gaat de Galaxy Gear heten en wordt gericht op een jonger publiek. Naast de Galaxy Gear komt er op 4 september ook een Galaxy Note III.

Volgens Samsung-topvrouw Lee Young-hee zal Samsung de producten op de IFA introduceren en demonstreren. De geruchten over een flexibel oled-scherm kunnen ten grave worden gedragen; de smartwatch krijgt een traditioneel 2,5-inch 320x320-scherm en draait op Android. Vermoedelijk draait de Gear op een Samsung Exynos 4212-processor, die we kennen van verscheidene Samsung-toestellen. Via bluetooth 4.0 communiceert de smartwatch met smartphones en tablets. Onduidelijk is of de Gear te gebruiken zal zijn met toestellen van andere merken, of dat de Gear alleen met Samsung-apparaten werkt.

Naast de Gear komt Samsung ook met een opvolger van de Note II. De nieuwe Samsung Galaxy Note III krijgt een 5,7-inch scherm en 3 GB geheugen. In de meeste markten kiest Samsung voor een Snapdragon 800-processor, net als bij de Samsung Galaxy S4.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Overig

Tags: Gear

Laatste reactie