abonneren

Ruim 50.000 apps in de Windows Store

Het aantal apps voor Windows 8 groeit gestaag door. Er zijn nu meer dan 50.000 apps beschikbaar in de Windows Store.

De informatie over het aantal apps voor Windows komt niet van Microsoft, maar van MetroStore Scanner. Deze website verzamelt de gegevens van apps die beschikbaar zijn in de Windows Store voor Windows 8 en Windows RT. Ondanks het enorme aantal van 50.000 applicaties dat nu voor het Windows-platform beschikbaar is, wordt op internet toch geklaagd dat dit nog lang niet genoeg is. Deels is dat terecht. Een paar belangrijke apps ontbreken nog, bijvoorbeeld de app van Facebook, en in Amerika wordt TWC-TV van Time Warner gemist. Het ontbreken van deze noodzakelijke apps kan voor mensen een reden zijn om een Windows-tablet links te laten liggen.

Voor de mobiele besturingssystemen van Google en Apple zijn meer dan 700.000 apps beschikbaar, maar deze bestaan wel veel langer. De kwaliteit van de beschikbare apps is natuurlijk veel belangrijker dan de kwantiteit ervan. Maar het merkwaardige is dat het relatief lage aantal apps Microsoft niet lekker zit. De Windowsgigant voert nu vanaf 8 maart tot en met eind juni de “Keep the Cash” campagne om ontwikkelaars te stimuleren om zoveel mogelijk apps te maken. Daarbij wordt  een bonus van 100 dollar aangeboden voor het inzenden van een nieuwe app naar de Windows Store of de Windows Phone Store.

Keep the Cash werkt wel om het dagelijks aantal inzendingen te verhogen. Deze lag vlak na de promotie op rond de 280 per dag, tegen 150 per dag in de afgelopen maand februari.

De subsidie van Microsoft zal misschien veel hobbyisten of semi-professionals aantrekken, maar de grote softwareontwikkelaars zullen voor dit luttele bedrag nu niet een extra reden zien om een app voor Windows te maken. Ook Facebook krijg je hiermee niet zover dat zij een app zullen lanceren voor het Windows platform. Microsoft stopt deze promotie na 10.000 nieuwe inzendingen.

Bron: PCMag

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Windows Metro

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie