abonneren

Ruil je iPhone 4 om voor een iPhone 5

Apple zou het volgens bronnen van Bloomberg mogelijk gaan maken om je oude iPhone in te ruilen voor korting bij de aanschaf van een iPhone 5. De oude iPhones worden dan vervolgens opnieuw verkocht in de opkomende markten.

 

De inruilactie van Apple, die dit zelf nog niet officieel heeft aangekondigd of bevestigd, moet er voor zorgen dat meer gebruikers in welvarende landen overstappen op de nieuwste iPhone 5 zodat de oudere toestellen weer verkocht kunnen worden in opkomende markten. Bloomberg noemt vooralsnog alleen de iPhone 4 en 4S het lijkt dus niet waarschijnlijk dat nog oudere modellen ingeruild kunnen worden. Apple zou distributeur Brightstar inschakelen voor de logistiek van de inruil van oudere iPhones. Brightstar is actief in 50 landen waaronder Nederland.

Telecomproviders in de VS werken al langer met dergelijke inruilacties en Bloomberg meldt dat 20% van alle verkopen in de VS worden gedaan op basis van een actie waarbij je een oud toestel kunt inruilen.

Importverbod oude iPhones

Wellicht dat Apple nu ook voor deze vorm kiest omdat ze een importverbod hebben horen eisen tegen de iPhone 3 en iPhone 4 in de VS. Die zouden inbreuk maken op patenten van Samsung. Het is voor Apple dus van belang dat Amerikaanse consumenten voor de iPhone 5 gaan. De iPhone 5 maakt geen inbreuk op het bewuste Samsung patent.

Scherm vervangen in Apple Store

Verder zou het in de toekomst ook mogelijk worden om een kapot scherm te laten reparen in de Apple Store. Dat kost dan 149 dollar in plaats dat je een ‘refurbished’ model moet aanschaffen van 229 dollar. Of deze dienst ook in de Nederlandse Apple Store komt, is nog niet bekend.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: iPhone 4S, Iphone 4, Iphone 5

Laatste reactie