RTM-versie Windows 10 Creators Update deze week naar Insiders

Microsoft trekt zo langzamerhand zijn handen af van de Windows 10 Creators Update, die inmiddels klaar is voor gebruik. De RTM-versie zou deze week worden uitgerold naar Insiders, zo gaan de geruchten.

De RTM (Released To Manufacturers)-versie is een belangrijke stap in het uitbrengen van Windows-versies. Met deze versie kunnen bouwers van systemen de allerlaaste versie van Windows 10 Creators Update dus gaan implementeren op computers. De RTM-versie wordt altijd eerder uitgebracht dan de versie die te downloaden is, zodat fabrikanten voldoende tijd krijgen om computers van de nieuwste versie van het besturingssysteeem te voorzien. Dankzij het Insider-programma kunnen ook consumenten er al eerder mee aan de slag.

Releasedatum Creators Update

Volgens de laatste geruchten verschijnt de Creators Update van Windows 10 - die dus ook ter download beschikbaar komt voor alle huidige Windows 10-versies - op 11 april. Het is vanaf die datum dan ook mogelijk om een schone installatie van Windows 10 Creators Update uit te rollen met de Media Creation Tool, waarmee gebruikers een ISO-bestand kunnen downloaden, of een installtie van Windows 10 Creators Update kunnen uitvoeren door middel van een bootable usb-stick.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10, creators update