Route 66 Maps + Navigation App voor Android

Route 66 heeft een navigatie-app aangekondigd voor het Android platform die gebruikmaakt van de kaarten en locatiegegevens van TomTom.

Al eerder werd door Route 66 en TomTom een samenwerkingsverband aangekondigd. Nu resulteert dit in deze nieuwe Android-app en het gebruik van TomTom kaarten. Voorheen gebruikte Route 66 voor zijn navigatietoepassingen nog de kaarten van Navteq. De Android-app is het eerste product van deze samenwerking.

De app heeft de beschikking over TomTom-kaarten van 100 landen, compleet met 3D-informatie en nuttige locatieinformatie. Het is mogelijk door de kaarten te browsen en te zoomen met multitouchschermbedieningsfuncties, ook tijdens het navigeren. De gesproken navigatieaanwijzingen zijn in 57 talen beschikbaar. De kaarten zijn vrij ter download beschikbaar en altijd up-to-date. De kaarten kunnen voor vertrek via WiFi worden gedownload naar de smartphone of tablet. Dit voorkomt dataroaming-kosten in het buitenland en verzekert goede prestaties en directe toegang ongeacht de beschikbaarheid van een gsm dataverbinding.

De Route 66 app heeft een geavanceerde Follow Me-functie, die de straat toont via de in de telefoon ingebouwde camera. In dit beeld wordt de virtuele 3D-navigatieinformatie getoond. Route 66 noemt dit een augmented reality-functie.

Route 66 Maps + Navigation zal binnenkort via de Android Market beschikbaar zijn. Er zijn licenties voor 30 dagen, een jaar of levenslang. De prijzen hiervan zijn nog niet bekend. Gedurende die periode zijn de kaarten onbeperkt beschikbaar. De app is geschikt voor Android 2.1 en nieuwer.Bekijk ook het Follow Me demofilmpje:

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Dummy

Tags: