abonneren

Roadmap 2013 Samsung uitgelekt

We kunnen zien welke Samsung-smartphones en -tablets er uit gaan komen dit jaar via deze uitgelekte roadmap. Tot dusver is het allemaal niet zo hel spannend te noemen.

De roadmap van een smartphone- en tabletfabrikant is een lijst met welke toestellen een fabrikant gaat uitbrengen in de loop van het jaar. Ook Samsung heeft uiteraard een planning klaar en natuurlijk is deze weer voortijdig gelekt. We kunnen dus, indien deze roadmap blijkt te kloppen, zien welke toestellen naast de Samsung Galaxy S IV we dit jaar nog kunnen verwelkomen.

Roadmap Samsung

We hebben al eerder geschreven over de opvolger van de Galaxy S III, waarvan we zeker weten dat deze zal komen. De vraag blijft nog of het toestel de naam Galaxy S IV gaat krijgen. Onlangs konden we al lezen welke specificaties dit toestel mogelijk zal krijgen.

Een tweede toestel dat al bevestigd is door Samsung is de Galaxy Note 8.0. Na de Galaxy Note I en II en de Galaxy Note 10.1 gaat Samsung verder met het verspreiden van een succesformule over meerdere schermformaten. De Samsung Galaxy Note 8.0 zal een directe concurrent worden van de Nexus 7, al zal laatstgenoemde de Samsung vermoedelijk wel in prijs blijven verslaan.

Galaxy Note 8.0 roadmap Roadmap Samsung gelekt: welke toestellen gaan we zien?

De specificaties van de Samsung Galaxy Note 8.0 zien er, op de niet bijzondere resolutie na, niet verkeerd uit. Deze tablet zal een quad-core-processor draaien met een kloksnelheid van 1,6 GHz, deze processor zal van stroom worden voorzien door een 4600 mAh-accu. Het toestel wat waarschijnlijk ook in maart zal verschijnen zal op Android 4.2 draaien, gebruik maken van Bluetooth 4.0 en de keuze hebben tussen 16 of 32 MB intern geheugen (uitbreidbaar met een SD-kaart). Ik kijk uit naar dit model met zijn S-Pen, ik ben benieuwd of de tablet de plek van mijn Nexus 7 kan innemen.

Meer Samsung-toestellen

Natuurlijk zijn er meer Samsung-toestellen die in dit nieuwe jaar op de markt gaan komen. Traditioneel is Samsung ook erg sterk in het midden- en lage segment van de markt. Er zal een nieuwe versie uitkomen van de Samsung Galaxy Xcover, deze zal een 4 inch-scherm hebben met een 1Ghz dual-core processor, 5 megapixel camera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Dit toestel is bedoeld voor het stevige outdoorwerk en zal dus nog steeds water- en stofproof zijn. De Samsung Galaxy Xcover 2 zal met Android 4.1 in februari uitkomen.

samsung galaxy xcover2 Roadmap Samsung gelekt: welke toestellen gaan we zien?

De Galaxy Young kennen we in Nederland als de Samsung Galaxy Y en is een toestel dat aan de onderkant van de markt opereert en dus zeer betaalbaar is. Ook dit toestel zal een update krijgen met wat betere specificaties, met onder andere een dual-SIM-mogelijkheid. Dit toestel met een 3 inch-scherm, 1 GHz-processor, 3 megapixel-camera en Android 4.1 zal in april op de markt verschijnen.

Ook de Galaxy Pocket Plus is een instapmodel voor diegene die op zoek zijn naar een goedkoop toestel met Android. Dit toestel zag naar alle waarschijnlijkheid een betere schermresolutie krijgen en dat is wel plezierig voor een 2,8 inch-scherm. Dit toestel draait op een 850 MHz-processor en heeft een 2 megapixel-camera en zal ook met Android 4.1 eind januari op de markt komen. Het ziet er naar uit dat de Samsung Galaxy Pocket Plus in twee versies zal uitkomen, een gewone en een model met de dual-SIM-mogelijkheid.

Vooralsnog zullen we even af moeten wachten tot Samsung deze apparaten officieel aankondigt. De Samsung Galaxy Note 8.0 wordt in ieder geval verwacht tijdens de Mobile World Congress van eind februari.

Bron: Pocketlint

Via: Androidworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Uitgelekt, Roadmap, line up