Rivvr wil Oculus Rift en HTC Vive draadloos maken

De volgende stap voor high-end vritual reality-headsets is dat ze draadloos werken, zodat je tijdens het gamen niet met jezelf in de knoop komt. Rivvr moet dat mogelijk maken.

Rivvr is een kastje dat achterop de Oculus Rift en HTC Vive past. Nadat de usb-, hdmi- en voedingkabel er op aangesloten zijn, worden de beelden verder via je draadloze netwerk van de pc naar de vr-headset gestreamd.

Volgens de startup is er daarbij geen sprake van (merkbare) vertraging. Die zou rond de 11 ms zitten, meldt TechCrunch. Het product is echter ook nog niet af. Op CES wordt er meer bekendgemaakt, zoals ook de prijs. De lancering vindt dan plaats in de lente van 2017.

Santa Cruz en TPCast

Oculus en HTC werken zelf ook aan draadloze oplossingen. Zo toonde Oculus al eens het prototype Santa Cruz, een Rift zonder kabels die nog volop in ontwikkeling is. HTC financierde op zijn beurt de TPCast, die qua functionaliteit erg op Rivvr lijkt. Dit apparaatje is zelfs al te koop, maar alleen nog in de Chinese webshop van het bedrijf.

Voor alle bedrijven is de voornaamste uitdaging het terugdringen van lag. Extra beeldvertraging die draadloos kan ontstaan, kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat vr-gebruikers juist misselijk worden. Mocht het beeld te veel gecomprimeerd worden door een grillige verbinding, dan haalt dat headset-dragers ook uit de ervaring.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: oculus rift, htc vive, rivvr