abonneren

RIM vermindert productie BlackBerry PlayBook

Research In Motion, de fabrikant van de BlackBerry PlayBook, heeft de productie van de tablet flink teruggeschroefd. In het afgelopen kwartaal zijn er maar 200.000 van verkocht.

De teller blijft daarmee steken op ca. 800.000 exemplaren terwijl er anderhalf miljoen stuks geproduceerd zijn. De producent Quanta Computers heeft als gevolg van de matige belangstelling voor de tablet de orders van de Canadese fabrikant behoorlijk zien teruglopen. Oorspronkelijk heeft RIM er bij Quanta 4 tot 5 miljoen stuks besteld. Als gevolg van ingetrokken orders zou het Taiwanese Quanta ruim 1000 (tijdelijke) werkkrachten naar huis hebben gestuurd.

RIM heef ondertussen aangekondigd dat de prijs van de PlayBook zal gaan dalen. Ook wordt binnenkort een nieuwe firmware-versie uitgebracht die extra functionaliteit zal toevoegen. Zo krijgt de PlayBook geïntegreerde e-mail, een agendafunctie en contacten. Bovendien zal de PlayBook de mogelijkheid krijgen om Android-applicaties te draaien. Nu maar hopen dat de belangstelling voor de PlayBook hiermee wat zal aantrekken.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie