abonneren

RIM ontslaat wederom 2000 man

Ooit het lievelingetje van de smartphone-industrie, is Research In Motion inmiddels een gevallen engel. De fabrikant krijgt het nauwelijks meer voor elkaar zijn smartphones te slijten en de bedrijfseigen tablet is een regelrechte flop. Een nieuwe ontslagronde dreigt.

Volgens de Canadese krant Globe and Mail zou Research In Motion wereldwijd wel eens 2000 banen op de tocht kunnen gaan zetten. Op dit moment telt de fabrikant 16.500 medewerkers. De reductie van 12 procent geeft aan dat het niet al te best gaat met de fabrikant. Volgens een voormalige topman, die anoniem wil blijven, is RIM al tijdenlang stilletjes bezig mensen uit dienst te zetten. Drie jaar geleden telde de fabrikant nog 20.000 man op de werkvloer. De nieuwe ontslagronde zou op 1 juni ingaan, een dag voor het bekendmaken van de kwartaalresultaten. Een deel van de medewerkers krijgt vervroegd pensioen of wordt uitgekocht, een ander deel zal ontslagen worden. De sanering zou $1 miljard kunnen opleveren, al wordt gevreesd dat dit een kortetermijnoplossing is. Het marktaandeel van RIM is gedaald naar 7 procent wereldwijd en 4 procent in Amerika.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Rim, Research In Motion, blackberryas

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord