abonneren

Gaat RIM de hardwareproductie afstoten?

RIM, de fabrikant van de BlackBerry overweegt het bedrijf op te splitsen en de hardware-afdeling te verkopen. Het bedrijf zou zich dan gaan richten op de dienstverlening met de populaire berichtendiensten.

Dit blijkt uit een bericht in de Sunday Times. Als mogelijke kopers worden Facebook en Amazon genoemd.

Dat het niet zo goed gaat met de maker van de Blackberry en de Playbook wordt steeds duidelijke. De concurrentie van Apple en Android is te groot. Verliezen, dalende aandelenkoers en aankondigingen van ontslagrondes doen het vertrouwen in de levensvatbaarheid van RIM geen goed. Volgens de Sunday Times denkt RIM het roer om te kunnen gooien door het bedrijf te splitsen en hun populaire berichtendiensten zoals BBM, BIS en BES in licentie aan te bieden.

CEO Thorsten Heins van RIM heeft al eerder te kennen gegeven dat hij het bedrijf niet wil verkopen, maar zoekt naar andere strategische oplossingen. Een splitsing lijkt wat dat betreft een voor de hand liggende optie. Facebook en Amazonworden worden als potentiële kopers genoemd. Amazon heeft natuurlijk de Kindle en Facebook werkt aan de ontwikkeling van een een Facebook-telefoon.

Update 26-6-2012: RIM ontkent de geruchten over het afstoten van de hardwareafdeling nadrukkelijk. Het gerucht wordt in een reactie afgedaan als ridicuul.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord