abonneren

RIM: BlackBerry behoudt derde plek

Research in Motion, fabrikant van BlackBerry-smartphones, is er vrijwel zeker van dat ze hun derde plek in het mobiele landschap weten te behouden. De eerste twee plaatsen zijn vergeven aan Apple (iOS) en Google (Android), maar van Microsoft (Windows Phone) verwacht RIM weinig.

Thorsten Heins, CEO van Research in Motion, zegt op een persconferentie dat het Windows Phone 8 niet als een serieuze concurrent ziet. Op dit moment heeft Heins in ieder geval gelijk; Microsoft heeft met Windows Phone 7 weinig impact gehad, waardoor RIM vast heeft weten te houden aan zijn derde plek. Wel verwacht Heins dat het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem niet genoeg gaat zijn om Apple van de tweede plek te sloten.

Volgens onderzoeksbureau IDC heeft RIM op dit moment op smartphonegebied een marktaandeel van 4,8 procent, tegenover 68,1 procent voor Android en 16,9 procent voor Apple. Enkele jaren geleden stonden BlackBerry en Symbian nog op plek één en twee.

BlackBerry 10 (BB10) is vermoedelijk pas in 2013 gereed. Volgens Heins gaat dit besturingssysteem RIM gelijktrekken met Apple en Google. RIM heeft één groot voordeel: het kan zakelijke oplossingen bieden die de concurrentie niet heeft. Dit is één van de redenen dat veel grote bedrijven nog niet zijn overgeschakeld op iPhone of Android.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Rim

Laatste reactie