abonneren

Rijksoverheid gaat opensource-software Apache verbeteren

De Nederlandse overheid gaat bijdragen aan de ontwikkeling van open source-systeem Apache CXF. Dat serverframe wordt vooral gebruikt voor het uitwisselen van informatie. Apache wordt geschikt gemaakt voor WSRM, een protocol voor het veilig versturen van informatie.

De aanpassing van Apache gebeurt in opdracht van Logius, de ict-dienst van de overheid.

Communicatie

WSRM (Web Services Reliable Messaging) wordt vooral door organisaties in het buitenland gebruikt om veilig te communiceren, voornamelijk voor het systeem Digikoppeling. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van WSRM 1.2, wat nu nog niet wordt ondersteund door servers die op Apache draaien.

Bedrijfsleven

Het nieuwe protocol is volgens Logius niet alleen goed voor de overheid, maar ook voor het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld bij projecten als Peppol, waarbij overheden en bedrijven inkoopsystemen kunnen ontwikkelen, komt de nieuwe standaard van pas.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Programmeren

Tags: open source, Overheid, Apache, wsrm

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord