abonneren

Richt Brein zich nu op individuele internetters?

Als Brein aanwijzingen zou hebben dat bepaalde klanten van providers inbreuk zouden maken op auteursrechten, dan moet Brein die bepaalde klanten daar dan maar op aanspreken, vonniste de rechter afgelopen maandag in de zaak die Brein had aangespannen tegen Ziggo en XS4all.Brein zegt nu daar inderdaad over na te denken.
"Wij geven de voorkeur aan aanpak van superhelers zoals The Pirate Bay maar als de toegang niet wordt geblokkeerd, omdat er eerst gebruikers aangepakt moeten worden, dan is dat de aangewezen weg", zegt Tim Kuik van Brein.

De stichting sluit niet uit dat al met de aanpak van inbreukmakende abonnees van onder andere Ziggo en Xs4all wordt begonnen voordat er uitspraak is in het aangekondigde hoger beroep in kort geding en de eerste instantie van de bodemprocedure. "We kunnen daar in principe op elk moment mee beginnen en beraden ons daarover. De uitspraak van de voorzieningenrechter geeft echter goede kans op toewijzing van een blokkeringsgebod tegen Ziggo in hoger beroep en daarna ook tegen Xs4all in de bodem. Dat is onze primaire focus," aldus Kuik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord