Review Windows 10: Inleiding

Windows 10 is eindelijk uit. Sinds de eerste presentatie in oktober vorig jaar heeft Microsoft het nieuwe besturingssysteem uitgebreid laten testen door fans, en uit elkaar laten halen door journalisten. Nu is het voor iedereen te downloaden, maar is het de moeite wel waard? In deze uitgebreide review bekijken we hoe goed Windows 10 nou echt is.

Deze review bestaat uit verschillende hoofdstukken, waarin we alle aspecten van Windows 10 afzonderlijk behandelen. We kijken naar de Edge-browser, naar slimme assistent Cortana, naar de nieuwe Store, maar ook naar hoe het OS er in het algemeen uit ziet en hoe het in het dagelijks gebruik werkt.

Bovenaan de artikelen kun je meteen door naar een ander 'hoofdstuk'.

1. Inleiding

2. Uiterlijk/dagelijks gebruik

3. Het vernieuwde startmenu

4. Edge

5. Virtuele bureaubladen

6. Cortana

7. De Store

8. Conclusie

In het kort:

Over het algemeen zijn we erg blij met Windows 10. Het nieuwe startmenu, de nieuwe look, en een hele reeks andere functies maken ons erg enthousiast.

Toch moet er nog veel gebeuren aan Windows 10, want de Edge-browser is bij lange na nog niet af en veel dingen aan het besturingssysteem zijn nog niet afgewerkt. Wel draaien de meeste programma's soepel, en heb je weinig problemen met het overstappen en in het dagelijks gebruik.

Maar dat lees je natuurlijk allemaal in onze uitgebreide review!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: review, 10