abonneren

Review: Notificatiescherm in Windows 10

Sinds enkele dagen is een nieuwe update voor Windows 10 Technical Preview verschenen. Daarin is het nieuwe onderdeel Notification and Actions toegevoegd. Hoe werkt dit nieuwe onderdeel van Windows 10?

In de laatst verschenen update voor Windows 10 - Build 9860 - is een aantal nieuwe functies opgenomen. Een van die functies is het zogenoemde Notifications-scherm. Dit onderdeel vind je in de taakbalk aan de rechterkant, bij de klok.

De bedoeling van deze functie is dat je informatie te zien krijgt over bijvoorbeeld updates van softwareprogramma's. Wanneer er dus een nieuwe versie van een op jouw computer geïnstalleerd programma aanwezig is, zie je dat als een notificatie in je taakbalk.

Ook andere meldingen worden in dit schermpje weergegeven, bijvoorbeeld als een bepaald programma een actie van jou als gebruiker vereist of een e-mailprogramma dat een mailtje heeft ontvangen.

Het notificatiescherm is eigenlijk een extra functionaliteit voor een onderdeel van Windows dat al bestaat. Immers, programma's kunnen zelf ook al een notificatie laten zien, rechts onderin de taakbalk. Het Notifications-scherm laat echter alle notificaties van programma's in een enkel venster zien. Via de instellingen (Notification Settings) kun je de notificaties per programma of in zijn geheel uitschakelen.

Meer nieuws

Er zijn ook andere nieuwe functies toegevoegd aan deze Build 9860. Zo kun je nu aangeven hoe snel je nieuwe updates voor de Technical Preview van Windows 10 binnenkrijgt. Zet je de functie op 'Fast' dan krijg je sneller updates, maar die kunnen meer bugs bevatten. Wil je liever updates die goed getest zijn, dan zet je 'm op 'Slow': alleen goedbevonden updates voor de Technical Preview worden naar je computer uitgerold.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord