abonneren

RetroUI haalt Metro UI uit Windows 8

Het bedrijf Thinix heeft een programma gemaakt dat het mogelijk maakt om de Metro-interface van Windows 8 uit te schakelen en Windows 8 rechtstreeks met een klassieke desktop op te starten.

Niet iedereen is even gecharmeerd van de actieve tegeltjes interface van Windows 8. Vooral voor desktopgebruikers is deze gebruikersinterface niet altijd even handig omdat deze Windows 8 gebruikersinterface geoptimaliseerd is voor het gebruik met een aanraakscherm.

Het RetroUI-programmaatje maakt het mogelijk om de Metro-interface geheel of gedeeltelijk uit te schakelen. Het programma is niet gratis en kost na een proefperiode van een week $ 5. 

Er zijn ook andere oplossingen die bijvoorbeeld de metro-interface overslaan na het inloggen met de gratis applicatie Stardock. Dit programma zorgt ook voor het toevoegen van een startknop.

Je kunt natuurlijk ook proberen om straks aan de nieuwe Windows 8 look te wennen. Dat is de strategie die Microsoft nastreeft. Wij denken dat er nog wel meer slimme apps zullen komen waarmee de Windows 8 interface aangepast kan worden. 

Bron: Websonic

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Windows Metro

Tags: