Reshift Digital neemt merken HUB Uitgevers over

Reshift Digital heeft vandaag een akkoord bereikt met curator Mr. Christian Hartsuiker, en neemt een groot deel van de merken en medewerkers over.

Onder de naam Reshift Digital starten de grootste merken van het failliete HUB Uitgevers door. Daaronder in ieder geval Computer Idee, Personal Computer Magazine, Media Totaal, Power Unlimited, Discovery Magazine en diverse beurzen. Met licentiegevers wordt nog onderhandeld over het voortzetten van andere merken en de lancering van nieuwe producten.

Reshift Digital versnelt de transformatie die de vorige uitgeverij aan het maken was. “We denken nog steeds in merken, zowel in print als online, maar geloven in de ontwikkeling van diensten, zowel naar de zakelijke als de particuliere markt” stelt woordvoerder Paul Molenaar. “Daar gaan we in de komende weken invulling aan geven”.

Reshift Digital neemt zoveel mogelijk personeel van de uitgeverij over, die twee weken geleden failliet ging. De uitgangspunten van Reshift Digital zijn vervat in een robuust business plan en kent een gedegen financiering.

“We zijn blij dat we de diverse merken en een groot deel van de medewerkers een goed onderdak hebben kunnen geven”, aldus Molenaar. “De afgelopen weken hebben we, samen met Mr. Hartsuiker, hard gewerkt aan de doorstart. Gedurende de onderhandelingen hebben we weinig kunnen en willen communiceren, om dit delicate proces vooral niet te storen. Mede daarom zijn we nu blij dat er duidelijkheid is, en de aankomende dagen zullen we met de diverse medewerkers gaan spreken omtrent hun rol in de nieuwe onderneming”.

Mr. Christian Hartsuiker: “Ik ben blij te mogen constateren dat we veel arbeidsplaatsen hebben weten te behouden, en ik ben van mening dat deze doorstart voor de gezamenlijke schuldeisers de beste uitkomst is”.

Het team van Reshift Digital bestaat onder meer uit Paul Molenaar, Martin Smelt en Johan van Dijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: reshift digital, hub