Releasedatum Oculus Touch bekend, oordoppen en extra sensor onthuld

Oculus brengt zijn Touch-controllers op 6 december uit. Een paar kost je 199 dollar, en Rift-dragers hebben ze nodig om hun handen ook in virtual reality terug te zien.

Met de Touch-controllers kun je bijvoorbeeld richten en schieten in vr-games, iets wat de Vive van HTC al langer mogelijk maakte. Heb je de Touch-controllers niet, dan bestuur je vr-ervaringen gewoon met muis- en toetsenbord of een (meegeleverde) Xbox-controller.

Oculus brengt daarnaast nog meer nieuwe accessoires uit voor de Rift. De belangrijkste is een derde externe sensor. Zodra deze geïnstalleerd is, kunnen Rift-gebruikers vrij-uit bewegen in virtual reality. De extra camera voor 'room scale tracking' kost 79 dollar.

Vive achterna

De Rift laat je dus straks niet alleen meer rondkijken, maar ook rondlopen in een virtuele ruimte. Hiermee komt Oculus op gelijke voet met de Vive, die tot op heden als de geavanceerdere vr-headset werd gezien. Het hele pakket is wel iets wat duurder dan de Vive.

Tot slot brengt Oculus ook nog oordopjes uit voor de Rift. Ze kosten 49 dollar en kunnen gemakkelijk aan de vr-bril bevestigd worden. Overigens wordt de headset standaard al geleverd met on-ear-exemplaren, dus het is maar net wat je eigen voorkeur heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: rift, oculus