abonneren

ReFlex: Onderzoekers bedienen smartphone door scherm te buigen

Canadese onderzoekers van het Queen's University's Human Media Lab hebben een smartphone ontwikkeld met een flexibel display, die onder andere te bedienen is door het toestel achterover te buigen. Deze draagt de naam ReFlex.

De wetenschappers gebruikten daarvoor een flexibel 720p OLED-scherm van LG, gekoppeld aan een microcomputer waar Android 4.2 op draait. In een video wordt getoond hoe hiermee bijvoorbeeld Angry Birds gespeeld kan worden. Het scherm wordt gebogen om de katapult aan te spannen, en losgelaten om de vogel af te vuren.

Daarnaast kan een buigend scherm gebruikt worden om door een digitaal boek te bladeren, alsof het gewoon een boek van papier is. Doordat er ook haptic feedback is ingebouwd, wordt die illusie nog sterker. Zo worden bij Angry Birds vibraties gevoeld wanneer de katapult gespannen staat of bij ebooks wanneer een bladzijde wordt omgeslagen.

Voor de show

Hoewel flexibele displays al een tijdje bestaan, worden ze tot op heden nog niet op deze manier gebruikt. Het buigbare scherm van de LG Flex is bijvoorbeeld louter voor de show.

Daarnaast zouden de schermen minder snel beschadigen en gemakkelijker in een jas- of broekzak passen.

Bron: Phys.org

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: LG, Flex