abonneren

Reddit verwijdert subforum voor iCloud-naaktfoto's

De website Reddit heeft een sub-forum verwijderd waarin gestolen naaktofoto's van beroemdheden werden gedeeld. De naaktfoto's werden vorige week uit iCloud gestolen en vervolgens veelvuldig gedeeld op internet.

Aanvankelijk werden de foto's gedeeld op het notoire en anonieme 4chan, maar al snel daarna werd een speciale subreddit gestart voor het delen van de foto's. Reddit heeft dat forum nu offline gehaald.

Niet illegaal, toch offline

De website geeft toe dat er geen wet is in Amerika die het linken naar gestolen materiaal verbiedt, maar toch wil de website niet meewerken aan het verspreiden van dergelijk materiaal, staat in een verklaring te lezen.

Voorwaarden niet aangepast

Toch worden de voorwaarden van de website niet aangepast, zeggen de mods van de website. De verantwoordelijkheid voor het verspreiden van bijvoorbeeld auteursrechtelijk materiaal ligt in de eerste plaats bij de gebruiker, zegt Reddit. In het geval van de naaktfoto's uit iCloud ging het echter om een bijzondere uitzondering.

Hypocriet

Overigens is de maker van het subforum niet te spreken over de reactie van Reddit. "Als ze dit subforum meteen na de diefstal hadden verwijderd, had ik dat prima gevonden. Maar nu heeft Reddit in een week eerst meer dan een kwart miljard pageviews extra gekregen."

4chan

Ook de website 4chan, waar de foto's voor het eerst kwamen bovendrijven, heeft maatregelen genomen naar aanleiding van de diefstal. De website zegt dat het dergelijk materiaal voortaan meteen van de site verwijdert. Dat is uniek, want 4chan stond er altijd om bekend dat letterlijk alles, behalve illegaal materiaal zoals kinderporno, online mocht worden gezet.

Naaktfoto's

Vorige week was het internet in de ban van een flink aantal gestolen naaktofoto's en -video's van tientallen beroemdheden zoals Jennifer Lawrence en Kate Upton. Iemand had ingebroken in hun iCloud-account en daar de naaktfoto's vandaan geplukt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Icloud, Naaktfoto's

Nieuws headlines

Laatste reactie