Rechter oordeelt over Samsung’s rondingen

De rechter in Den Haag heeft geoordeeld over de ronde hoeken van Samsung’s Galaxy Tabs. De tablets wijken voldoende af van de iPads van Apple.

De Galaxy Tabs van Samsung maken geen inbreuk op de patenten van Apple. Met die uitspraak van de Haagse rechter worden de tablets van Samsung niet verboden in Nederland.  Apple claimde dat de rondingen van de Galaxy Tabs te veel leken op die van de iPad. De rechtbank vindt de ronde hoeken van de Samsung-tablets weliswaar lijken op die van Apple, maar gezien de verschillen in totale presentatie van de tablets wordt het intellectuele eigendom van Apple niet geschonden.

Samsung’s standpunt in de zaak was dat de afgeronde hoeken in het algemeen niet onderscheidend kunnen zijn en dat Apple daar dus geen patent op kon claimen. Dit soort hoeken worden immers al heel lang gebruikt in het ontwerp van apparaten. Het bedrijf vindt de uitspraak van de Haagse rechter een bevestiging van die mening.

Samsung trok eerder al de Europese patent-klachten naar Apple in. In verschillende landen hebben rechters inmiddels bovendien eenzelfde soort oordeel geveld over diverse patent-claims van Apple naar Samsung toe. Zou de vaak bizarre vormen aannemende patent-oorlog tussen de twee tech-giganten dan eindelijk bijna voorbij zijn?

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: rechtszaak, patent, conflict, rechter, schending, intellectueel eigendom, ronde hoeken, rondingen