}
abonneren

Razers OSVR-bril maakte eerste launchgames bekend

Naast het Oculus Rift- en HTC Vive-geweld zou je bijna vergeten dat er nog andere headsets worden gebouwd. De OSVR is er daar één van, een samenwerking tussen de OSVR Alliance en Razer, en de bedrijven hebben nu bekend gemaakt welke apps en games er beschikbaar komen voor de headset.

De OSVR (Open Source Virtual Reality) werd altijd een beetje op de achtergrond gehouden, maar beide bedrijven werken er nog steeds hard aan. We mochten vorig jaar al even aan de slag met het apparaat, waarbij Razer toen nog samenwerkte met Leap Motion om bewegingsbesturing te maken voor het apparaat.
 

Open source

De OSVR ging vorig jaar al in de voorverkoop voor een gedegen 300 dollar, maar ontwikkelaars konden nog niet zo heel veel met het apparaat. Interessant eraan is vooral dat het besturingssysteem van de OSVR open source is, zodat de bril kan samenwerken met meerdere protocollen en verschillende soorten games. ZO is het mogelijk om Steam VR te draaien op de bril.
 

Oude games

Dat betekent dat er nu al een paar games beschikbaar zijn voor de OSVR. Dat zijn vooral een paar klassiekers, waarvan we de gameplay goed genoeg kennen om de matige full-hd-resolutie te kunnen vergeten. Het gaat onder andere om Half Life 2 en Team Fortress 2, en een racegame genaamd Live For Speed.

Erg spannend lijkt het aanbod dus nog niet, maar we zijn in ieder geval blij dat er nog gewoon aan de OSVR wordt gebouwd. Die is namelijk goedkoper dan het alternatief...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: Razer, Virtual reality, VR, osvr

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI